Bladeren Adzuna Blog »

Internationale Vrouwendag met Nathifa Echteld.

Happy internationale vrouwendag! Om deze geweldige dag te vieren hebben wij de voorrecht gehad om een powervrouw uit Amsterdam te mogen interviewen, namelijk Nathifa Echteld, eigenaresse van MY-OH-MY. Benieuwd hoe deze 23-jarige Girlboss van een kraampje op een festival naar een webshop én een winkel in het altijd leuke Haarlemmerstraat heeft geschopt, lees dan snel verder.

Wat was jouw grootste motivatie om MY-OH-MY te beginnen ?
Rond mijn 18e merkte ik dat ik vaak moeite had met het vinden van een toffe outfit voor een festival of een uitgaansavondje. Ik wist zeker dat meerdere meiden hetzelfde probleem hadden. Het leek mij geweldig om dat probleem voor mezelf, maar vooral voor anderen op te lossen. Ik zat vol met ideeën en wilde mijn creativiteit graag uiten.

Wat vind jij het moeilijkst van het werken in de fashion wereld ?
Het moeilijkste vind ik dat het in de mode heel snel gaat. De ene maand is één bepaalde item of trend helemaal hot en dat kan na een maand weer helemaal over zijn. Ik volg eigenlijk de trend niet en koop in op gevoel, maar toch merk ik dat je er wel bij moet blijven en er goed over moet nadenken wat voor producten je inkoopt. Wij moeten altijd maanden van te voren een keuze maken uit een bepaalde collectie en die krijg je dan maanden later en het kan zo zijn dat je het op dat moment helemaal niet meer leuk vind. Nu zijn we bezig met een eigen lijn en dan wordt het helemaal een dingetje. Dan maak je een collectie een jaar of half jaar van te voren.


Wat was voor jou een echt “wauw, I did that” moment ?
De eerste pop-up store op de Utrechtsestraat openen en tegelijkertijd de tweede op de Haarlemmerstraat. 2 winkels hebben en ook nog op één van de tofste festivals in Nederland staan, Lowlands. Dat was echt een wauw I did that moment.


Denk je dat het een voordeel is om een vrouw te zijn in de fashion wereld ?
Nee, ik denk het niet. Ik vind dat iedereen in de fashion wereld gelijk is, ongeacht je geslacht. Ik ben in ieder geval nog niet in een situatie terecht gekomen dat ik het als voordeel zag

Was het gepland om je webshop om te schakelen naar een pop-up en vervolgens in een vaste winkel in de Haarlemmerstraat ?

Dat had ik wel op de planning staan en daar hoopte ik echt heel erg op. Ik hield altijd mijn ogen open in dat soort straatjes. Bij ‘Te huur’ bordjes belde ik het nummer meteen op. Ik denk dat het op zo’n manier ook op je pad komt.

Wat zijn je toekomstplannen ?
Een eigen lijn. Dat is echt mijn nummer 1 plan. Zodra dat gelukt is volgen de volgende plannen die ik heb staan. Daar zal ik nog niet teveel over zeggen. Hou MY-OH-MY heel goed in de gaten!


Stel, je zou niet fashion in zijn gegaan, wat zou je dan hebben gedaan ?

Ik wilde heel graag lerares worden of een fotografe. Twee hele verschillende dingen, maar beiden beroepen leek mij leuk. Ik denk dat ik eerder richting fotografie zou zijn opgegaan. Met die kwaliteiten leek het me leuk om een modellenbureau op te richten en zelf de foto’s van de modellen te maken.

Wat zijn jouw tips voor studenten die niet op AMFI zijn toegelaten maar toch de fashion in willen gaan ?
Het hangt er echt van af om welke reden je op het AMFI zou willen studeren. Als het bijvoorbeeld is om jezelf nog te ontwikkelen en erachter te komen wat je in de fashion zou willen doen, dan is mijn tip om je een jaar later nog een keer proberen in te schrijven. De docenten geven je de redenen waarom je niet bent toegelaten en die kun je dan in je tussenjaar ontwikkelen en het een jaar later nog een keer proberen. Er is dan wel groot kans dat je de toelating haalt. Maar als je wel precies weet wat je in de fashion wilt doen is mijn advies om bij een bedrijf stage te gaan lopen waarbij je het één en ander kan leren. Voer hetgeen uit, het gaat niet altijd vlekkeloos maar probeer niet op te geven! Give it a try. Blijf aan je doel denken om gemotiveerd te blijven!

Om op de hoogte te blijven van Nathifa en haar plannen bij MY-OH-MY vergeet haar dan niet te volgen op Instagram of Facebook . Beginnen jouw handen nu ook te jeuken om te winkelen, bezoek dan gauw MY-OH-MY.

Ben jij nu door Nathifa haar interview gemotiveerd om ook in fashion te werken ? Bekijk dan een van onze vacatures in fashion.