Bladeren Adzuna Blog »

Top 4 baantjes tijdens de kerstdagen

red christmas ball tree

Een generatie geleden werkten niet alleen mensen van de kerk met kerst, maar ook eerste hulpverleners. Tegenwoordig werken heel veel mensen tijdens de kerstdagen en dat is ook te zien aan het aantal vacatures op Adzuna.

Ben je op zoek naar een bijbaantje om snel iets extra’s te verdienen met een leuke kerstsfeer? Dan heb je geluk. Hieronder zijn de top 4 banen die hard nodig zijn tijdens deze drukke dagen. Waar vragen ze naar en en wat bieden zij?

envelop letter post blauw

 1. Postmedewerkers zijn het meest gevraagd. Ondanks het feit dat de hoeveelheid van verstuurde kaarten de afgelopen jaren is gedaald, door de snelle technologische ontwikkelingen van computers, blijft het alsnog een hype tijdens de kerstdagen. Dit is te zien aan het aantal bedrijven dat hard op zoek is naar mensen die tijdens deze drukke dagen een handje kunnen helpen bij het sorteren van post. Dit kan in steden zoals Amsterdam, Utrecht, Den Bosch, Arnhem, Zwolle.

Wat bedrijven vragen:

 • Parttime en tijdelijk beschikbaar
 • Flexibiliteit
 • Gezellige kerstachtige werksfeer

Wat bedrijven bieden:

 • Transportkosten (> 6km afstand)
 • 10% – 40% ploegentoeslag bovenop je salaris als je in de ochtend, avond en/of zaterdag werk

stoll christmas bread sweet

 1. Productiemedewerkers zijn tijdens de kerstdagen ook zeker nodig. Naast het feit dat veel kerstartiekelen verkocht worden, moeten deze producten ook inpakt worden. Dit kunnen kerstboomsjouwers/inpakkers vacatures zijn maar ook kerststol inpakkers die zeker elk jaar terugkomen.Wat bedrijven vragen:

Kerstboomsjouwers/inpakkers:

 • Gemotiveerd
 • Kan fysiek werk verrichten
 • Communicatief
 • Samenwerken

Kersttol inpakkers:

 • Het maken van de kerststollen (productie)
 • Inpakken van groot- en kleinbrood of stollen
 • Het brood klaarmaken voor transport en verzending

Wat bedrijven bieden:

 • Prima salaris
 • Leuk team
 • Potentieel een tijdelijk/vast contract

trunk wrapped christmas tree

 1. Kerstboomverkopers zijn erg populair tijdens de feestdagen. Sommige mensen vinden het fijn om een grote kerstboom te hebben en anderen juist een kleine boom. Aangezien het lastig kan worden om een kerstboom ergens in de kleine heuvels van ons kikkerlandje te kappen, zijn er veel warenhuizen en bedrijven die een magazijn vol met kerstbomen hebben. Maar om de juiste kerstboom te vinden die bij je past, is er maar een persoon die je daarbij kan helpen: een kerstboomverkoper. Heb jij er altijd over gedroomd om een kerstboomverkoper te worden? Hieronder zijn wat punten om op te letten.

Wat bedrijven vragen:

 • Affiniteit met kerst
 • Gezelligheid
 • Minimaal mbo werk-en denkniveau
 • Verkoopervaring

Wat bedrijven bieden:

 • Leuk salaris
 • Gezellige kerstsfeer
 • Families en kinderen blij maken

christmas dinner glass wine

 1. Horecamedewerkers zijn vacatures die elk jaar weer terugkomen. Veel Nederlanders gaan liever een avondje uit tijdens de kerstdagen met de familie, inplaats van om alle dagen thuis te vieren. Hier is genoeg personeel voor nodig en daarom zijn veel horecabedrijven op zoek naar mensen die tijdens de kerstdagen in de keuken kunnen helpen, maar ook plekken kunnen vervullen achter de bar en in de bediening. Daarnaast zoeken hotels ook vaak naar meer horecamedewerkers tijdens de feestdagen.

Wat zij vragen:

 • Enthousiasme
 • 2 tot 3 jaar ervaring
 • In het bezit van eigen vervoer
 • Kennis van HACCP

Wat zij bieden:

 • Leuke werksfeer
 • Je leert veel nieuwe mensen kennen
 • Prima Salaris

Motivatie gekregen om een van deze banen te vervullen? Kijk eens op adzuna.nl