Bladeren Adzuna Blog »

Ontvang als eerste de nieuwste vacatures die bij je passen

In de huidige krappe arbeidsmarkt zijn er vaak honderden kandidaten voor één enkele baan. Meestal hebben werkgevers binnen een paar dagen na het plaatsen al tientallen reacties op hun vacature ontvangen. Vaak zitten daar al voldoende geschikte kandidaten tussen die ze willen uitnodigen voor een sollicitatiegesprek. Degenen die het eerste reageren op een nieuwe vacature hebben daarom een grotere kans om voor een sollicitatie te worden uitgenodigd dan degenen die onderaan de stapel komen te liggen. Om te zorgen dat jouw droombaan niet aan je neus voorbij gaat, moet je dus zorgen dat je zo snel mogelijk na het openzetten van de vacature solliciteert.

Om te zorgen dat je niet de hele dag hoeft te speuren naar nieuwe vacatures, hebben we bij Adzuna de Alert Manager ontwikkeld. Daarmee zorgen wij ervoor dat jij als eerste op de hoogte bent van de allernieuwste vacatures, zodat je een voorsprong hebt op de andere kandidaten. Je krijgt van ons per email een notificatie als er een geschikte positie open is. De Alert Manager werkt zeer eenvoudig:

1. Stel je alert in

Om te beginnen voer je in eerste instantie een zoekopdracht uit via Adzuna.nl. Gebruik de filters aan de linkerkant om de resultaten in te perken. Zo houd je een overzicht met alleen de echt relevante vacatures over. Als je eenmaal de juiste zoekopdracht hebt samengesteld, kun je een Job alert voor jouw e-mailadres aanmaken bovenaan de pagina met je zoekresultaten. Je hoeft je hiervoor niet te registreren of een wachtwoord aan te maken. Wij doorzoeken dagelijks alle duizenden nieuwe vacatures en sturen je in een email alleen de posities die voldoen aan jouw criteria. We geven je email niet aan andere partijen en je kunt met één klik het alert annuleren.

2. Verfijn je resultaten Verfijn je resultaten

Zodra je het Job Alert hebt aangemaakt, zal je regelmatig e-mails met nieuwe vacatures van ons ontvangen. Zijn de vacatures in je alert niet zo heel relevant voor waar je naar op zoek bent? Geen probleem, via de Alert Manager pas je eenvoudig je zoekinstellingen aan. Onderaan elke mail die we je sturen vind je een button om de resultaten te verfijnen. Als je hierop klikt kom je terecht in de Alert Manager. Hier kun je eenvoudig je zoekopdrachten aanpassen, verwijderen of een nieuwe zoekopdracht toevoegen. Ook doen we voorstellen van zoekopdrachten die misschien interessant voor je zijn.

Wanneer je zoekt op algemene functietermen kan het duizenden resultaten opleveren, zoals bijvoorbeeld bij marketing. Onze tip is om je zoekopdracht zo specifiek mogelijk te formuleren. Denk goed na over naar wat en waar je wilt zoeken en maak je zoekopdracht steeds nauwkeuriger. Zo levert Online marketeer in Amsterdam al een stuk minder en relevantere resultaten op.

Alertmanager

Als je zoekopdrachten nog relevanter wilt instellen, kun je de optie uitgebreid zoeken gebruiken. Hiermee kun je de zoekopdracht nog veel nauwkeuriger samenstellen, door bijvoorbeeld op gewenst salaris of full- en parttime banen te filteren.

3. Solliciteer direct

Als je een alert van ons ontvangt met daarin jouw droombaan, kun je direct solliciteren. Klik op de vacature en we sturen je direct door naar de vacaturebank waar de baan is geplaatst. De meeste vacaturebanken hebben tegenwoordig een website waarmee je ook via je mobiel kunt solliciteren. Zo zorg je dus ook als je onderweg bent, dat je er als eerste bij bent!

4. Laat ons weten als je een baan hebt gevonden

Hopelijk is de eerste sollicitatie die je uitstuurt meteen raak, maar soms duurt het even voordat je een nieuwe uitdaging gevonden hebt. Geen punt: wij blijven voor je zoeken naar een baan die voldoet aan jouw wensen. Als je eenmaal een nieuwe job gevonden hebt, kun je alle alerts eenvoudig annuleren via de Alert Manager. Onderaan elk alert vind je de mogelijkheid om je alerts te annuleren. We horen graag van je welke baan je hebt gevonden via Adzuna.